Övrigt

Microsoft släpper billigare versioner av Windows 8.1

Att Microsoft börjar känna sig hotade av sina konkurrenter har varit en illa dold hemlighet och i dagarna har flertalet nyheter presenterats som gör det möjligt för hårdvarutillverkade att leverera sina produkter med Windows 8.1 förinstallerat till förmånliga priser.

Sedan tidigare är det gratis för hårdvarutillverkare att skeppa sina enheter med skärmar mindre än 9 tum tillsammans med Windows 8.1.

I och med uppdateringen till Windows 8.1 erbjuder Microsoft ett bättre pris för tillverkare av  lågprisdatorer som levereras med högst 1GB RAM och 16GB lagringsutrymme.

Den senaste prissänkningen gäller en “ny version” av Windows 8.1 för tillverkare av lågprisenheter kallad Windows 8.1 with Bing. Det enda som skiljer versionen från en vanlig Windows 8.1-installation är att Microsofts sökmotor Bing är förinställd vilket kan ändras av användaren.

Dessa datorer kommer att levereras med Microsoft Office förinstallerat och ett års prenumeration på Microsofts Office 365.

EU har tidigare tvingat Microsoft att släppa in andra söktjänster än Bing som val i nyinstallationer av Windows och det är inte helt klart vad som skiljer sig i detta fallet.

Microsoft hoppas att dessa tilltag kommer att betyda att fler hårdvarutillverkare väljer att samarbeta med företaget.

[via:http://www.theverge.com/2014/5/23/5746118/microsoft-makes-windows-cheaper-for-manufacturers “The Verge”]
[source:http://blogs.windows.com/windows/b/windowsexperience/archive/2014/05/23/helping-our-hardware-partners-build-lower-cost-windows-devices.aspx “Microsoft”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!