Övrigt

Då lanseras Microsoft Office för iOS

Office-ipad

I början av oktober skrev vi om att en tjeckisk Microsoft-chef bekräftat att för iOS var på gång och skulle lanseras i mars 2013. Kort därefter gick en annan Microsoft-chef ut och dementerade uppgifterna, som enligt den sistnämnde var oriktiga – trots att det flöt omkring bilder på nätet som visade Office på en iPad.

Förhoppningsvis för sista gången har Microsoft nu igen bekräftat Office för iPhone, iPad och Android. The Verge rapporterade först att de via källor nära Microsoft fått ta del av informationen, men senare fick de även ett kort, officiellt uttalande som trots dess fåordighet bekräftar att det åtminstone är på gång.

“Office will work across Windows Phone, iOS and Android”

Prisupplägget för det mobila Office-paketet är enligt The Verges källor redan klart; Apparna kommer släppas i en gratisversion som gör det möjligt att öppna och visa Word-, Excel- och Powerpoint-dokument. Vill man också få ta del av redigeringsfunktionerna får man snällt prenumerera på Office 365. Kostnaden för en sådan prenumeration är inte avslöjade, och inte heller vet vi om det kommer finnas en specifik prismodell för endast de mobila apparna. Tvingas vi betala för Office 365 enligt de priser som finns idag får vi räkna med en kostnad på omkring 40kr* per månad och användare.

För den nyfikne finns skärmdumpar från apparna på The Verge.

* De olika prispaketen som erbjuds på Microsofts webbsida är minst sagt förvirrande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!