Övrigt

Microsoft ändrar policy efter användarkritik

Microsoft har fått ta emot en stor mängd kritik från användare efter att det avslöjats att företaget sökt igenom en hotmailanvändares e-postkonto för att komma åt information om en anställd som läckt känsliga uppgifter.

Microsoft sa sig då vara villiga att förändra sina policies kring liknande ärenden samt visa transparenta rapporter, men ville inte göra några förändringar i användaravtalet.

Nu verkar situationen ha förändrats och företagets globala chefsjurist Brad Smith går ut med information om en ny intern policy på Microsoft-bloggen Microsoft on the Issues.

Om vi får information som pekar på att någon använder våra tjänster för att sprida Microsofts intellektuella eller fysiska tillhörigheter så kommer vi inte att granska kundens privata innehåll själva. I stället ska vi skicka ärendet vidare till polismyndigheten om fler åtgärder krävs, skriver han.

Policyn börjar gälla direkt och förändringen ska under de kommande månaderna vävas in i det befintliga användaravtalet så att Microsoft förbinder sig att följa policyn.

[via:http://www.idg.se/2.1085/1.554413/microsoft-backar-om-lasning-av-kunders-e-post “IDG”]
[source:http://blogs.technet.com/b/microsoft_on_the_issues/archive/2014/03/28/we-re-listening-additional-steps-to-protect-your-privacy.aspx “MS OTI”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!