Övrigt

MenuTab for Facebook – Facebook-appen till din Mac

menutab-storDet finns en hel del olika Facebook-appar till OS X, och efter att ha plöjt igenom de flesta är det egentligen bara en enda app som håller måttet. Då Facebook alltid finns tillgängligt via valfri webbläsare bör en dedikerad app erbjuda något mer, något som ger dig som användare en anledning till att ens bry dig om att ha en speciell app för en tjänst som du alltid kommit åt via en webbläsare.

MenuTab for Facebook har just en sådan anledning, och kanske till och med flera sådana anledningar. Den absolut bästa egenskapen med denna app är hur diskret den är; programmet bor helt och hållet i menyraden. Du kan frambringa Facebook-fönstret antingen genom att klicka på ikonen i menyraden eller genom ett kortkommando som du ställer in i appens inställningar.

Du kan också välja om du vill använda den mobila versionen eller skrivbordsversionen av Facebook, den sistnämnda kan du också flytta runt och placera efter eget behag. För att få bort Facebook-fönstret klickar du bara någonstans utanför det så tonas fönstret bort.

menutab-mini

Det lilla ässet i rockärmen som MenuTab for Facebook har är att ikonen i menyraden är aktiv, och skiftar färg beroende på vilken slags Facebook-notifikation du fått. Den lyser rött om du fått en vanlig notis, grönt om någon skickat ett meddelande till dig och den blinkar när någon skriver till dig via Facebook-chatten. Appen har även stöd för Growl och du kan dessutom välja ett notifikations-ljud direkt från inställningarna.

MenuTab for Facebook finns både som gratisversion och som betal-app. Betalar du för den slipper du all reklam som gratisversionen generöst sprider ut till dig, samt att du får tillgång till Facebook-chatten som annars är avaktiverad.

MenuTab for Facebook – gratis
FaceTab for Facebook - FIPLAB Ltd

MenuTab for Facebook Pro – 15kr
FaceTab Pro for Facebook - FIPLAB Ltd

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!