Övrigt

Mellan 75-90kr per månad för Office 365

Office 365

Samtidigt som Microsoft i dagarna lanserade nya Office 2013 för Windows lanserades också deras molnbaserade Office-svit. Nu finns också prislappen för den fasta månads- eller årskostnaden för tjänsten. Ett abonnemang för Office 365 Home Premium kostar för icke-kommersiellt bruk antingen 90kr per månad eller 900kr per år. Väljer du årsavgifter tjänar du alltså in ett par månadsavgifter. Med ett abonnemang kan du installera och använda programmen på 5 PC- eller Mac-datorer.

Det som ingår är först och främst själva Office-programmen som du laddar ned och kan använda så länge du har ett aktivt abonnemang. För oss Mac-användare är det fortfarande Office 2011 som gäller, som innehåller PowerPoint, Word, Excel och Outlook. För PC-användare finns även programmen OneNote, Publisher och Access.

Utöver det ingår även 20 GB extra lagringsutrymme på Microsofts molnlagringstjänst SkyDrive och 60 minuters samtalstid i månaden på Skype. Ytterligare ett plus med att abonnera på Office istället för att köpa programmen är att uppdateringar och framtida nya versioner av programmen ingår.

Tyvärr lanserade inte Microsoft de iOS-appar som vi sedan tidigare fått se glimtar av, och tyvärr vill inte Steve Ballmer heller uttala sig om Office för iPhone och iPad när han frågas om det i en intervju med Bloomberg Businessweek.

Många turer kring Office för iOS

Tidigt förra året började spekulationen när den numera nedlagda “iPad-only”-tidningen The Daily visade en bild på Office på en iPad, och som sade sig veta att Office är på gång till Mac. Microsoft dementerade uppgifterna kort därefter i en intervju med en annan amerikansk tidning. Det dröjde sedan till september förra året, och då var det en Microsoft-chef som officiellt gick ut och sade att Office för iOS släpps i mars 2013 – dagen efter dementerades även dessa uppgifter från Microsofts huvudkontor.

Historen slutar inte där, bara en månad senare var det The Verge som först enligt nära källor hade fått det bekräftat att Office för iPad var på gång, och fick kort därefter också det bekräftat officiellt av Microsoft som kort och koncists sade att Office för Android, Windows Phone och iOS är på gång.

Det sista vi fick höra om Office för iOS var att Apple och Microsoft skulle ha varit oense gällande vinstfördelningen av den prenumerationsmodell som Microsoft i dagarna lanserat. Prenumerationer som tecknas i appar i iOS tar Apple som vanligt 30% av, medan Microsoft enligt uppgifter ville förhandla bort det avdraget.

Läs mer:

Apple och Microsoft oense om vinsten från Office för iOS

VIA: 9TO5MAC
KÄLLA: BLOOMBERG
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!