Övrigt

Med Google Stars ska du kunna stjärnmärka vad som helst på webben

Google jobbar på en ny tjänst som ännu är långt ifrån färdig, framförallt finns den inte tillgänglig i någon publik version, som ska göra det möjligt att stjärnmärka det mesta på webben. Det är tysken Florian Kiersch som genom att gå igenom diverse källkod för Google Search har hittat en hel del information om den bokmärkesliknande funktionen som Google jobbar på.

Enligt Kiersch och hans fynd kommer Google Stars fungera som en bokmärkesfunktion som samlar alla stjärnmärkta webbsidor, bilder, länkar, klipp och så vidare på ett och samma ställe. Enligt skärmdumpar (bild ovan) som Kiersch grävt fram kommer dessa stjärnmärkta saker sedan visas i en Pinterest-liknande rutmönstervy.

Google Stars Grafiska element
Grafiska element för tjänsten som Kiersch rotat fram

Google Stars kommer att kunna uppmärksamma döda länkar och även kategorisera allt som stjärnmärks och urskilja en användares beteendemönster. Mappar kommer att kunna skapas och givetvis går det att söka i kollektionen.

Förutom att som i nuvarande version av Chrome kunna stjärnmärka länkar och webbsidor kommer valet att stjärnmärka dyka upp lite varstans på webben. Ett högerklick på “i princip vad som helst” ger möjligheten att stjärnmärka något specifikt, exempelvis en bild. En användares kollektion är helt privat, men det ska gå att dela hela kollektionen, delar av den eller specifika länkar.

Om eller när tjänsten kan tänkas lanseras finns det inga klara besked om. I ett uttalande till The Next Web säger Google det gamla vanliga: “Vi experimenterar med nya funktioner i Chrome hela tiden, men har ingenting att tillkännage just nu”.

[via: http://thenextweb.com/google/2014/04/22/google-is-testing-a-feature-that-lets-chrome-users-save-share-and-organize-their-favorite-web-content/ “The Next Web”]
[source: https://plus.google.com/u/0/+FlorianKiersch/posts/JVLWnNYBKNr “Florian Kiersch”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!