Övrigt

MagBak – smidig upphängning av iPad

På crowdfundingsajten Kickstarter pågår just nu en insamling för en riktigt smart produkt för iPad: MagBak. Denna minimalistiska produkt, som kommer i två delar och klistras fast med dubbelhäftande 3M-tejp, har förutom att ge ett bättre grepp samt skydda baksidan av en naken iPad två huvudfunktioner.

Förbättrar Apples Smart Cover

MagBak 4Dels gör dess magnetiska egenskaper att Smart Cover inte längre behöver fladdra på baksidan när iPad används – istället fäster den mot MagBak och slutar således att vara i vägen. Bara detta gjorde att undertecknad kastade sig över “Bidra”-knappen.

Väggfäste – både med och utan tillbehör

Vidare möjliggör de magnetiska klisterlapparna att iPad kan fästas mot valfritt magnetiskt underlag, så som ett kylskåp, en whiteboard eller ett plåtskåp.

Utvecklarna bakom MagBak har dock förstått att kunder också har en hel del andra saker med icke-magnetiskt material som de vill fästa sina iPads mot, och säljer därför också ett tillbehör för just det ändamålet: “O Ring”. Detta cirkelformade metallstycke fästes mot valfritt underlag med stark dubbelhäftande 3M-tejp.

MagBak 1

 

MagBak O-ring

Totalt innehåller MagBak 16 magneter, och trots det bygger den endast på tjockleken på iPad med o,5 millimeter. Magneterna är positionerade runt samma platser som de inbyggda magneterna på iPad finns, och detta för att försäkra att funktionalitet som WiFi, Bluetooth, GPS och kompassen inte störs ut.

http://youtu.be/iX8bSHpzFR8

Rimligt pris och tidig leverans

Genom Kickstarter går det redan nu att förhandsbeställa en MagBak i en av de sex färgerna som finns tillgängliga samt en O-Ring för 49 dollar inklusive frakt till Sverige (ungefär 350kr). Om du i samband med köpet också delar med sig av upptäckten av MagBak via sociala medier får du dessutom en extra O-ring i din leverans som annars kostar 9 dollar.

De som köper nu via Kickstarter kommer få ett erbjudande om att köpa nästa generation av MagBak, som kommer utvecklas för nästkommande iPad-generation, ifall Apples nya design kräver att MagBak modifieras.

Det mest positiva med denna Kickstarterkampanj är att utvecklarna räknare med att kunna börja leverera de första enheterna redan i september.

Projektet eskade äskade 15 000 dollar, och har med fem dagar kvar krossat den barriären med råge. I skrivande stund har nästan 1700 personer gått i god för närmare 60 000 dollar.

MagBak 2

Kan ersätta flera produkter

Min förhoppning med MagBak är att den främst ska kunna ersätta mina betydligt tjockare “Kicks“-skenor som jag idag använder som skydd. Om den dessutom kan ersätta det Vogels-fäste som sitter i uppsatt i köket (som lustigt nog heter “Ring-O”) är det bara en bonus. Idag är det onödigt ansträngande att koppla loss köks-ipaden i vårt hem, något som MagBak förhoppningsvis kan ändra på.

Läs mer på produktens Kickstarter-sida där det i ytterligare 5 dagar går att backa projektet och på så sätt förhandsbeställa en. MagBak har även en MagBak. Det finns även en separat produktsida på webben.

Tack till Johan A Spakås för tips!

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!