Övrigt

Luminance – Kompetent bildbehandlare till iOS

luminance_ipad

Jag har kört Luminace ett tag nu och gillar det verkligen. Det är inte bara snyggt och snabbt utan gränssnittet är lättarbetat och genomtänkt. Du kan liksom så många fotoappar till främst iPhone men även iPad lägga på snygga effekter på dina foton. Men själva gränssnittet och att du själv kan gå ut och ändra parametrarna så lätt gör detta till en app man snabbt gillar.

Nu behöver du inte alls hålla på med fotoeffekter utan kan använda appen helt enkelt till att förbättra dina bilder. Jag tjatar lite mycket om gränssnittet kanske men det är så bra för man väljer själv vilka kontroller man vill ha framme så man har överblick vad man har justerat och inte. Vill man inte justera kontrasten så tar man inte fram de kontrollerna vilket gör att appen fungerar så bra på iPhone utan att bli rörig och du kan även ändra ordningen i vilken justeringarna läggs på bilden.

luminance_iphone

På iPad blir ju en sådan här app ännu bättre när man i lugn och ro kan redigera sina bilder men att ha samma app i iPhone vilket är den man oftast har med sig när man fotar gör denna app given i samlingen. En extra smart funktion är att man kan kopiera inställningarna för en bild och kopiera över dessa på en annan gör att man snabbt kan justera flera bilder om exempelvis vitbalansen blivit fel under fotograferingen.

Appen har också en History så du kan gå tillbaka och ångra de steg som blivit fel. Du kan dela på Facebook men tyvärr inte Twitter eller någon annan tjänst. Sammantaget en riktigt bra app och jag saknar egentligen bara två saker. Man kan inte beskära eller rotera sina bilder. Läggs bara dessa två verktyg till så är det en fullpoängare.

Luminance är en universal app och kostar just nu bara 7 kronor i App Store.

Luminance - Subsplash

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!