Övrigt

Lika lite RAM i nya iPhone 6 och 6 Plus

En komponent som Apple väldigt sällan talar om när det gäller deras mobila enheter är mängden RAM, arbetsminnet som exempelvis begränsar hur många appar du kan ha i gång samtidigt utan att de ska behöva startas om när du växlar tillbaka. Det begränsar också hur många flikar du kan ha i gång i Safari utan att innehållet i dem ska laddas ned på nytt.

Kort och gott innebär mer RAM i praktiken att mer innehåll kan hållas vid liv samtidigt, samtidigt som mer RAM också innebär mer påfrestning på batteriet. Inför lanseringen av dessa två mycket större iPhone-modeller räknade dock många med en dubblering jämfört med förra generationens iPhone.

I både iPhone 5 och 5s finns det bara 1 GB RAM, och likaså i iPad Air och mini, något som framförallt märkts av vid växling av appar och Safari-flikar. Tyvärr har det nu bekräftats att att även iPhone 6 och den större 6 Plus har lika lite.

iPhone 6 Ram screenie

De tidiga recensionerna av iPhone 6 och 6 Plus har börjat dyka upp på diverse internationella tekniksajter och alla rapporterar de samma sak: det är är samma mängd RAM i dessa modeller som i fjolårets. Däremot säger de samtidigt att iOS 8 skickligt klarar av att hushålla med RAM:en, och att den begränsade mängden inte märks av vid vanligt användande.

Men för många av oss som länge nu stört sig på att två tunga webbsidor i varsin flik inte kan hållas i minnet samtidigt är detta en ytterst tråkig nyhet.

[source:http://www.techradar.com/us/reviews/phones/mobile-phones/iphone-6-plus-1264566/review “Techradar”]

[related]Mer om nya iPhone[/related][display-posts tag=”iphone-6” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!