Övrigt

LG presenterar flaggskeppsmobilen G2

LG har presenterat sin nya flaggskeppsmobil – LG G2. En högteknologisk smartphone med några funktioner som antagligen kommer att få de flesta att höja på ögonbrynen. I samband med lanseringen har man valt att plocka bort Optimus ur namnet som nu endast kommer att användas i budgetserier.

Ett rykte som vi tidigare rapporterat om var att LGs ingenjörer valt att placera alla fysiska knappar på baksidan av enheten. Vid baksidans kamera hittar du nämligen de fysiska knapparna som används för starta enheten samt för att kontrollera ljudvolym och kamera.

Trots sin skärm på 5.2 tum med 1080p-upplösning som gör G2 till en av de större mobilerna på marknaden ska telefonen vara utvecklad för att enkelt kunna användas med en hand. Detta ska också vara förklaringen till placeringen av de fysiska knappar – LG menar att sidmonterade knappar kan vara svåra att nå.

lg_g2_2

G2 drivs av Quad Core-processorn Snapdragon 800 som skrämts upp till 2.26GHz, 2GB RAM och 16 eller 32GB internt lagringsutrymme. För att uppväga detta gentemot batterritid har man valt att stoppa in ett batteri på 3000mAh samt montera ett dedikerat RAM-minne för grafikkortet som uppges spara 20% av skärmens batteriförbrukning. Med dessa specifikationer hoppas man på allvar kunna ta upp kampen med Samsungs Galaxy S4 och Apples iPhone 5.

Kameran på baksidan har 13MP och automatisk bildstabilisering både när du tar bilder och när du spelar in video. Audio Zooming är en spännande funktion som låter dig zooma in ett objekt eller en person medans du filmar. När klippet spelas upp är ljudet starkare från objektet eller personen du tidigare zoomade in, vilket är möjligt genom att LG har placerat inte mindre än tre mikrofoner som används vid videoinspelning.

[youtube id=zqmQ1A22nIQ]

En funktion som vi tidigare sett hos Samsung är Dual Recording samt Dual Camera som låter dig filma eller ta en bild med båda kamerorna samtidigt för att kunna visa ansiktsutryck hos den som hanterar enheten.

Bland de andra nya funktionerna presenterade LG KnockON som ger dig möjligheten att “väcka telefonen” genom att knacka två gånger på bildskärmen. Funktionen Answer Me svarar automatiskt på samtal när du för telefonen mot örat.

Du kan även skapa ett gästläge där du väljer vad som ska visas på skärmen och vilka appar som ska finnas tillgängliga vilket onekligen kan vara praktiskt om du lånar ut din telefon, inte minst till dina barn. Hur LG valt att lösa detta är i nuläget oklart, då Androidutvecklare tidigare sagt att smartphones med Android inte kommer att få stöd för användarprofiler.

LG G2 kommer att dyka upp hos fler än 130 operatörer runt om i världen och vi lär inte bli utan denna tekniskt fullsmetade läckerbit till smartphone. Något pris har ej angetts.

G2 mäter 138.5 x 70.9mm och är endast 8.9mm tjock. Telefonen kommer att finnas tillgänglig i både svart och vitt.

Läs också:

[source: http://www.lg.com/global/g2/sub3.html “LG Global”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!