Övrigt

Läckta bilder på handkontroll för iPhone

En nyhet i iOS 7 är stödet för handkontroller och nu har @evleaks [1,2] på Twitter läckt tre bilder på just en sådan handkontroll från Logitech. Apple stödjer två olika sorters handkontroller. Dels denna som enheten placeras i men också externa kontroller som förmodligen mer kommer likna de vi idag ser hos traditionella spelkonsoler som Xbox och Playstation.

Frågan är nu om denna kommande kontroll får något fäste på marknaden. Tidigare har liknande lösningar fallit i glömska då stödet hos spel i det närmaste varit obefintligt. Men nu när Apple har lanserat ett officiellt API finns chansen att det kan ta riktig fart.

logitech_control_2

Dels har vi spelen där touch-kontroller inte varit något bra lösning för som exempelvis fotboll och plattformsspel men dessutom finns möjligheten att skapa spel som via en iOS-enhet spelas upp på en Apple TV. Som exempel har Real Racing 2 haft den möjligheten där bilen synts på teven och banans karta synts på din iPhone/iPad. Förmodligen blir sådana lösningar än bättre med en ordentlig handkontroll.

Kanske kommer Apple här erövra en stor del av spelandet i vardagsrummet. Många har redan en iPhone eller iPad och kostnaden för en handkontroll ligger långt under vad en hel spelkonsoll kostar.

Självklart har en iPhone/iPad inte samma muskler som en Xbox eller Playstation men spel som Infinity Blade III ser redan idag riktigt bra ut. Den inbitne spelaren av Fifa 14 spelar så klart helst på en konsol men för den som bara spelar ibland blir priset lågt om man nöjer sig med att spela på teven via sin iOS-enhet.

Tror du Apple kan ha något stort på gång här?

[source: http://www.theverge.com/2013/10/1/4791942/logitech-iphone-game-controller-leak “The Verge”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!