Övrigt

Koncept: Ett iOS 7 fullspäckat med ny funktionalitet

iOS 7 – koncept

I raden av alla olika koncept som under en längre tid skapats gällande iOS 7, och hur Apple skulle kunna förbättra deras mobila operativsystem, finns nu ett nytt nästa fyra minuter långt klipp som hinner demonstrera en mängd olika potentiella funktioner.

Bland de många olika koncepten finner vi både uttjatade – men fortfarande lika efterlängtade – funktioner så som snabbinställningar på låsskärmen, men också en del nya påhitt, som exempelvis en funktion för att enkelt kunna byta ut snabbknappen för kamerafunktionen på låsskärmen. Istället skulle den genvägen kunna ta användaren till telefonappen, Safari eller någon annan app som är mest användbar för den specifike anvädnaren.

Till skillnad mot de flesta tidigare iOS-koncept demonstrerar detta klipp alla föreslagna funktioner även på iPad, och inte bara på iPhone. Personen bakom idéerna har också tagit hänsyn till iPads större skärm, och anpassad de nya funktionerna därefter.

iOS 7 – koncept

En mig veterligen ny konceptmetod för att trolla fram widgets visas också upp. Istället för att alltid ha widgets framme på de olika hemskärmarna, tänker sig denna konceptmakare att de ska gå att temporärt visa genom att dubbelklicka på en appikon. På samma sätt som hur mappar sveper fram från bakgrunden visas även widgets. Det gäller dock enbart på iPhone, på iPad visas widgets som en popup-ruta vid appens ikon istället.

En relativt märkvärdig idé som visas i klippet är den nya ikonen “shelf”, eller “hylla” på svenska, som mer eller mindre är tänkt att fungera som en filhanterare. Från Safari är det tänkt att det ska gå att ladda ned filer, vilka visas under en egen flik jämte Läslistan, historiken och bokmärkena, och alla filer som laddas ned sparas i “Shelf” som både ser ut och verkar fungera som Tidiningskiosk-ikonen.

Se hela klippet:

[youtube id=JdW4qNeFkBk]

VIA: MACRUMORS
KÄLLA: YOUTUBE, FLICKR
KONCEPT: F. BIANCO
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!