Övrigt

Kommande Apple-prylar blir vattentäta?

hzo_iphone

Vi har tidigare skrivit om den minst sagt intressanta tätningsteknik som ett flertal företag visat fungera, och fungera riktigt bra. Förra gången vi skrev om tekniken, som för övrigt är någon slags nanoteknik som är ovanligt vattenavstötande och helt transparant, var det om spray-produkten Never Wet Spray, som är tänkt att kunder själva ska spraya på sina produkter.

Företaget Zagg, som länge specialiserat sig på skärmskydd till bl.a. iPhone, marknadsför och distribuerar produkten HzO från företaget med samma namn. HzO har till skillnad från Never Wet Spray som mål att få sin produkt applicerad på produkter redan på produktionsbandet. Det kräver dock då att deras teknik inte felar, då kunder som köper en produkt som uppges vara vattentät garanterat kommer prova hälla vatten på den, eller som i klippet nedan, släppa ned den i ett akvarium fyllt med vatten.

[youtube id=zjsWFvUkh7M]

I en intervju med Pocket-lint härom dagen, under CES-mässan, uppgav HzO att de “pratar med Apple” om produkten, och hoppas att få kunna göra iPhone 5 vattentät med sin teknik. Optimismen är alltså på topp, men med tanke på att det är Apple, företaget som vill testa allt i fyrtioelva år innan de lanserar något, så lär HzOs förhoppningar krossas. Kanske kan vi få se tekniken i iPhone 6 eller 7, om vi har tur.

Företaget berättade även i intervjun att Samsungs ordförande hänförts när han fick se en Samsung Galaxy S täckt med produkten, och Samsung ska därför vara väldigt intresserad av tekniken.

Källa: Pocket-lint

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!