Övrigt

King vill inte att någon annan använder ordet Candy i sina spel

Svenska utvecklarna King som står bakom Candy Crush Saga äger numera varumärket Candy i USA. Nu har företaget börjat skickat ut brev till upphovsmakare av appar i Apples App Store med ordet candy i sig och säger att de måste byta namn.

Att candy är ett hyfsat vanligt ord i det engelska språket verkar inte spela någon roll och i svar till minst en utvecklare står man på sig.

King ansökte om varumärket för cirka ett år sedan och fick det godkänt förra onsdagen. Enligt Swedroid gäller varumärket spel, mjukvara, pedagogiska tjänster och även kläder.

Utvecklare som får uppmaningar om att byta namn på sina appar kan kontakta en jurist och så får det redas ut i domstol. Dessvärre tenderar det att vara kostsamt så många lär vika sig för kraven.

Candy Crush Saga var jämte Minecraft ett av de mest nerladdade spelet på App Store under förra året. King, eller Midasplayer som de egentligen heter här i Sverige, anses vara den bästa arbetsgivaren i landet just nu.

Uppdaterat 140122: Polygon reder ut vilka rättigheter och skyldigheter man har i de här sammanhangen.

Foto: Steven Depolo (CC)

[via:http://mashable.com/2014/01/20/candy-crush-trademarked-candy/ “Mashable”]
[source:http://www.gamezebo.com/news/2014/01/20/king-has-trademarked-word-candy-and-youre-probably-infringing “Gamezebo”]

[related]Mer om King och Candy Crash Saga[/related]

[display-posts id=”83556, 3503″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!