Övrigt

Kickstarter lanseras i Sverige

Den populära crowdfundingplattformen Kickstarter kommer att testa sina amerikanska vingar i Skandinavien och Irland. Från och med idag kan uppfinnare, entreprenörer och helt vanliga personer från dessa regioner be om stöd via projekt på Kickstarters webbsida.

Det är dock inte förrän 21 oktober som dessa tidigast kan öppnas upp för allmänheten. Tanken är att de landspecifika Kickstarter-sidorna ska vara innehållsrika redan vid start.

Det kommer inte finnas några nationella versioner av Kickstarters webbsida – alla projekt oavsett ursprungsnationalitet kommer att fortsättningsvis vara samlade på en och samma sida. Däremot kommer det gå att söka efter projekt i ett specifikt land.

Fram tills nu har internationella Kickstarter-användare enbart kunnat stödja projekt och inte skapa egna. En förutsättning för att kunna skapa sitt eget Kickstarter-sida och begära ekonomiskt stöd är att pengarna går till ett bankkonto i land som Kickstarter officiellt är lanserat i.

[source:https://www.kickstarter.com/blog/kickstarter-in-scandinavia-and-ireland “Kickstarter”]

[related]Kickstarter-projekt[/related][display-posts tag=”kickstarter” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!