Övrigt

iWork uppdateras, blir gratis och får stöd för samarbete i dokument

Under Apples presentation av de uppdaterade programmen i iWork-sviten för Mac och iOS var en av de stora nyheterna stöd för samarbete i dokument.

Dessutom blir det gratis för alla som köper en ny Mac eller iOS-enhet och tar självklart fördel av den nya 64-bitarsprocessorn A7 i iPhone 5s, iPad Air och iPad mini med Retina-skärm.

Uppdateringen sträckte sig även till iWork in the Cloud som nås på iCloud.com och alla har fått ett utseende helt klart inspirerat av iOS 7.

I demonstrationen verkade sättet man samarbetade på både smidigt och sömlöst, men vi vill givetvis testa själva innan vi vågar lita på det.

Något som dock talar för att det kan bli riktigt bra är att versionerna för både iOS och Mac nu har ett gemensamt filformat så inget konverteras när du byter enhet under arbetets gång. Du kan till och med visa ett dokument via iCloud för vem som helst utan att mottagaren behöver något konto.

Låt oss nu gå igenom nyheterna i varje app:

pages_ios_2013

Pages

För att hjälpa dig få allt snyggare dokument kommer Pages med 60 mallar med professionellt utseende. Det ska enligt Apple vara som att ha en grafisk designer inbyggd i appen. Det är enkelt att lägga till bilder, tabeller och annat som linjeras perfekt ned till pixelnivå för att det ska se precis ut som du tänkt det.

pages_mac_2013_wrap

En snygg detalj är också att hur text flödas runt bilder förbättrats och uppdaterar sig när en bild flyttas. För att minimera gränssnittet så visas nu också endast de kontroller som är tillgängliga för det objekt du redigerar. En mer avskalad skriv och redigeringsmiljö helt enkelt.

Pages hanterar också kommentarer och du kan enkelt gå tillbaka till en tidigare version av ditt dokument. Sist men inte minst ska det fungera än bättre tillsammans med de som använder Microsoft Word.

nubers_mac_2013

Numbers

Även Numbers har fått en mer minimalt utseende där de viktigaste kontrollerna syns och för att det ska vara lättare för nybörjare att komma igång får du under arbetets gång tips. Om Pages hade en inbyggd designer så har Numbers en inbyggd mattelärare. De 250 inbyggda matematiska funktionerna är nu enklare att använda än någonsin. Dina diagram och staplar kan lätt justeras genom att klicka och dra.

number_2013

Ett dokument i Numbers ser lika bra ut på alla dina enheter och tack vare iCloud och det gemensama filformatet spelar det ingen roll var du börjar, slutar eller presenterar.

keynote_all_2013

Keynote

Kvällens Special Event kördes med denna nya version av Keynote och även om vi inte kunde ta del av det direkt så har den nu interaktiva element som låter betraktaren interagera med din presentation. Animationerna är nu snyggare än någonsin och elementens stil är enklare att ställa in.


[display-posts tag=”apple-event-22-okt-2013” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”10″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!