Övrigt

iWatch – stilfullt koncept av svenska Anders Kjellberg

Introducing

Googlar du på “iWatch” får du fram en hel drös med olika koncept på hur en klocka från Apple skulle kunna se ut och fungera. Tack vare den aktuella designen på iPod Nano kan du för en billig summa pengar få till något som delvis liknar de fantasifulla koncepten.

Svensken Anders Kjellberg har givit sitt koncept av iWatch en andra chans och resultatet ser du här ovan och i galleriet längre ned. Om man bortser från mjukvaran och de futuristiska funktionerna (Wi-Fi-laddning?) är det absolut ett vackert och genomtänkt koncept – det märks att konceptmakaren har lagt ned en hel del tid på detaljerna i hårdvaran.

Baksidan

Med det sagt är det ett riktigt funktionspaket Anders tänkt fram – FaceTime, videofilmning i 1080p, AirPlay, Wifi, Bluetooth, SIM-kort samt både laddning och synkronisering via Wi-Fi är bara några av de funktioner som i Anders fantasi ska få plats under det lilla aluminiumhöljet. Synd att han inte också konceptualiserat fram ett spekulativt pris på detta lilla monster.

“Emellanåt får jag konceptuppdrag av typen “hur skulle pryl X se ut om Apple designade den?” och även om dessa uppdrag är roliga så kan de också vara väldigt svåra. Apple, Steve Jobs (saligen avliden) och Jonathan Ive har en väldigt genomtänkt design för allt de släpper ut på marknaden, från loggans placering på en iPod Nano till gångjärnens utformning på en MacBook. Detta gör att när man ska imitera en Apple-design på en produkt som inte är designad av Apple finns risken att man springer in i en kreativ återvändsgränd: hur tusan ska den se ut? Alla känner igen en Apple-produkt när de ser den. Produkten är genomtänkt, funktionell och stilrent designad men detta är inte alltid något man kastar ihop på en vecka. Det räcker inte med ett aluminium chassi för att det ska se ut som Apple.”

Se alla bilder på iWatch på Anders Kjellbergs sajt Dogday design.

KÄLLA: DOGDAY DESIGN / ANDERS KJELLBERG
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!