Övrigt

iTunes Connect för iOS uppdateras – och Apple testar promokoder för in-app-köp

itunesconnectDen märkligt sena iOS 7-ifieringen av Apples egna app för utvecklare – iTunes Connect – har till slut uppdaterats med lite mer passande gränssnitt. Med appen kan utvecklare ta del av hur det försäljningen går på iTunes Store, med en rad annan data som kan vara intressant att följa

Vid sidan av de ytliga förändringarna har Apple också gjort det möjligt för publicister och utvecklare att följa statistiken för TV-serier, filmer och musik som finns på iTunes Store, vid sidan av appar och iBook-böcker.

Apple testar promokoder för in-app-köp

En relaterad nyhet för utvecklare är att Apple verkar testa att möjliggöra för utvecklare att ge bort promokoder för in-app-köp. Fram tills nu har det enbart varit möjligt att ge bort koder för appar, inte för valfria köp som går att göra inuti apparna.

Det är spelutvecklaren EA som i dagarna började ge bort promokoder för spelet Real Racing 3, där de som får en kod kan fylla på guldkistan i spelet – något som annars kostar 15kr.

EA:s kampanj är dock begränsad till USA och varje Apple ID-konto kan endast använda sig av erbjudandet en gång.

in-app-köp promokod

Rent praktiskt behövde de som ville knycka åt sig en promokod gå in på denna kampanjsida från en iOS-enhet och från ett amerikanskt IP-nummer, och där klicka på en knapp som byter applikation till App Store-appen. Promokoden fylls där i helt automatiskt och som användare behöver du endast trycka på “Lös in / Redeem”.

Om spelet inte är installerat berättar en pop-up-ruta att även spelet kommer att laddas ned om promokoden för in-app-köpet löses in.

in-app-köp promokod 2

Det råder dock fortfarande en stor osäkerhet ifall denna möjlighet faktiskt kommer att öppnas upp för alla utvecklare, eller om EA har fått specialbehandling. På Apples nyhetssida för utvecklare finns ingen information om denna nya funktionalitet ännu.

[source:http://www.macstories.net/news/eas-real-racing-3-campaign-offers-promo-codes-for-in-app-purchases/ “Macstories”, https://twitter.com/TheAppivore/status/467025425214877696 “Jeff Scott / Twitter”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”utvecklare” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!