Övrigt

iPod Classic går i graven

Då har dagen kommit för klassika iPod Classic att gå i pension – den produkt som spelade en stor roll i att ta Apple ur en svår ekonomisk knipa och som även hjälpte till att lyfta varumärket och nå ut till nya kunder.

I stora drag är det samma produkt som sålts fram till tills nu som den Apple lanserade 2001; en håddisk, en liten skärm som på senare tid var i färg och ett klickhjul som förvisso utvecklades under åren men som behöll samma grundprinciper. Att den fick leva så länge är i sig ganska fantastiskt.

I och med de nya telefonerna iPhone 6 och 6 Plus kommer Apple nu erbjuda 128 GB lagringsutrymme och då är vi nästan ikapp iPod Classic som stoltserade med 160 GB.

iPod Classic CC 1

160 GB knappast nödvändigt längre

Efter gårdagens iPhone-nyheter förutsätter vi att Apple inom en snar framtid även börjar erbjuda iPod touch med 128GB lagring. Men en rimlig fråga numera är: hur många har egentligen ett behov av 160 GB utrymme i en musikspelare idag, när iTunes Match, Spotify, Wimp, Beats Music, Google Music med flera finns? Behovet av att lagra musik lokalt har minskat radikalt bara de senaste åren, men framförallt mot hur mediakonsumtionen såg ut i början av 2000-talet.

För mig är det ändå med viss sorg som jag ser iPod Classic försvinna, för mig och många andra var det första steget in i Apples ekosystem, som senare ledde till datorer, telefoner och tablets från samma företag.

Visst, det kan låta löjligt och klyschigt, men iPod Classic kommer alltid ha en speciell plats i mitt Applehjärta.

[display-posts tag=”iPod Classic” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!