Övrigt

iPhone 6 dissekeras och genomgår ett första falltest

Nu när iPhone 6 och 6 Plus officiellt är lanserade i delar av världen har aktörer som iFixit börjad dissekera de nya modellerna. Ett första falltest har gjorts också, som minst sagt kommer få användare till dessa nya enheter att handskas lite extra varsamt med dem.

I iFixit:s isärplockning som pågår i skrivande stund har bland annat batterikapacitet och mängden RAM bekräftats, och för den som är intresserad av tekniska specifikationer för komponenterna kommer allt publiceras på deras webbsida inom kort. Batteriet i iPhone 6 Plus är ungefär det dubbla jämfört med iPhone 5s, 2915mAh jämfört med 1560mAh. Mängden RAM är som vi tidigare rapporterat 1 GB.

Två falltest och ett genuint tapp

I det första falltestet för båda dessa modeller är det sten som står som underlag och fallhöjden är inte under- eller överdriven på något sätt. iPhone 6 klarar sig lite bättre när den tappas på rygg och på sidan, medan den stora skärmen på iPhone 6 Plus spricker ordentligt även när den tappas på kanten.

https://www.youtube.com/watch?v=eGxlm82hWDM

I klippet nedan klarar sig dock de båda modellerna betydligt bättre, och skärmarna spricker inte ens när de med lite kraft kastas i golvet.

https://www.youtube.com/watch?v=JS8f-hVsDzA

I ett tredje klipp vi vill dela med oss av är det en ung australiensare som “på riktigt” tappar sin sprillans nya iPhone utanför en Apple Store-butik. Men även den verkar klara sig utan några större skador.

https://www.youtube.com/watch?v=7lhXOgJ8ahA

[source:https://www.ifixit.com/Teardown/iPhone+6+Plus+Teardown/29206?utm_content=bufferf3b4e&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer “iFixit”]

[related]Mer on iPhone 6[/related][display-posts tag=”iphone-6″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!