Övrigt

iPad-appar jag hoppas finna i Mac App Store

mac_app_store_macbook

Snart öppnas dörrarna till Mac App Store och det ska bli spännande att se om denna innebär en revolution vad gäller applikationer för Mac så som App Store blev för mobila appar. För som namnet på Apples event Back to the Mac så tror jag att utvecklarna tänker ta många av de lärdomar och spännande gränssnitt som tagits fram på iPad för iOS tillbaka till Mac och OS X.

Appar som Reeder for Mac (ladda hem) och Sparrow visar redan att det är möjligt att plocka med gränssnitt för touch till en skärm utan. Apple har banat väg med produkter som Magic Mouse, Magic Trackpad och sedan ännu längre tillbaka multitouch för trackpadsen på MacBook.

Jag har redan nämnt Reeder som ett utmärkt exempel på en app som kommit från iPad till Mac. Men jag tror detta bara är början på en lång rad appar. Jag tror att vi kommer få texteditorer som Writer och Writings där dina textfiler automatiskt sparas till ditt Dropbox-konto. Skulle inte förvåna mig om SimpleNote kommer med en egen app också istället för att förlita sig på exempelvis Notational Velocity som idag.

När det gäller Twitter så tror jag en app som TweetMag också skulle fungera mycket bra även på Mac. Den utmärkta tjänsten Instapaper som redan idag kan anpassas i Safari för att mer likna en native-app tror jag skulle må ännu bättre om den kom i Mac App Store.

Kanske kommer vi också få se appar för Facebook som visar vissa saker på sajten genom en app. Ett exempel på detta idag är Flipboard till iPad.

Jag hoppas personligen att Elgato tar fram en app för eyetv som gör att man enkelt kan se live-tv, inspelningar m.m. från vilken Mac man vill i hushållet eller via nätet. Som det är idag kan man endast komma åt en stream för 3G med ganska kass bildkvalitet.

Jag tror också att allt fler nya appar kommer att dyka på både Mac och iPhone/iPad samtidigt där de drar nytta av varandra och synkar genom exempelvis Dropbox.

Vi får nog också räkna med Angry Birds också. Det är redan känt att spelet Flight Control är på väg till Mac App Store. Dock kommer vi inte se någon succé för prutt-apparna som tur är.

Vad tror ni och har ni några egna önskemål på appar från iPad eller för den delen iPhone som skulle passa bra på Mac?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!