Övrigt

iOS-tips #22 – Så fungerar nyheterna i iOS 4.3

iOS 4.3 släpptes igår och med det en rad trevliga nyheter. Här går vi igenom hur du använder dem.

Hemmadelning

iTunes: Hemmadelning

Med hjälp av “Hemmadelning” hittar du dina datorers iTunes-bibliotek precis som om musiken och annat material fanns direkt på iPaden eller iPhonen.

Först och främst måste du aktivera tjänsten i iTunes och det gör du genom att välja “Hemmadelning” i vänsterfältet. När du väl skrivit in ditt Apple-id med tillhörande lösenord så aktiveras delningen och menyn försvinner.

Hemmadelning

På iPad finns menyn för att byta bibliotek lättillgängligt längst upp till vänster i iPod-appen. På iPhone är det däremot gömt längre in i hierarkin och du måste välja iPodMerDelat. “Delat” syns endast om du har ett iTunes med “Hemmadelning” igång. Till skillnad mot de andra valen under “Mer” så går det inte att lägga “Delat” som en undermeny.

Internetdelning (Endast iPhone 4)

iPhone: Internetdelning

Utöver Bluetooth och USB-kabeln kan du nu dela ut Internet från din iPhone via trådlöst nätverk. Nyheten gäller endast iPhone 4 dessvärre. Apples svenska informationssidor för iOS är inte helt tydlig om det är fem eller tre enheter (I USA är det tre) som gäller för just Wi-Fi men för de allra flesta lär ändå inte komma upp i mer än två-tre.

Internetdelning har flyttats från Nätverks-undermenyn i Allmänt till att finnas direkt under Inställningar. Syns inte menyn bör du prova att återställa nätverksinställningarna via AllmäntÅterställÅterställ nätverksinställningar.

AirPlay

Har du en Apple TV 2 så har du tidigare kunnat skicka filmer och bilder samt strömmande filmer från YouTube till teven. Nu har stödet utökats och möjliggör för alla appar att ta tillvara på det. Dock måste det aktiveras av utvecklarna och än så länge fungerar till exempel inte SVT Play.

iPhone: AirPlay

Vill du visa upp dina egeninspelade filmer och bilder som du tagit med iPhonens kamera måste du gå via Bilder-appen och sedan Kamerarulle. Väljer du Kamera-appen direkt kommer inte AirPlay-valet upp.

Sidoreglage (Endast iPad)

iPad: Inställningar-Allmänt

Nu kan du välja om du skall tysta ljudet eller låsa skärmläget med det fysiska reglaget på vänstersidan (om du har den stående med loggan på rätt håll) på din iPad.

Om du väljer att använde den för att låsa skärmen så kan du ändå stänga av ljudet snabbt genom att hålla inne volymknappen. Om du i stället väljer den för ljud av har du möjlighet att låsa skärmen genom att klicka två gånger på “Hemknappen” och därefter svepa till höger för att få fram låset virtuellt.

Safari

Webbläsaren i iOS har blivit betydligt snabbare i och med senaste uppdateringen. För att uppleva det behöver du inte göra något mer än att njuta av din surfning.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!