Övrigt

iOS och OS X känner av varandras närvaro

En av de stora nyheterna som iOS 8 och OS X  tillsammans kommer att kunna erbjuda byggs på något som Apple kallar för Proximity Awareness – att iPhone-, iPad- och Mac-enheter via Bluetooth känner av varandras närvaro.

AirDrop, som tidigare levt i separata bubblor för iOS och OS X, har nu utvidgas till att fungera mellan plattformarna. Men inte nog med det har AirDrop utvecklats till något som Apple kallar för Continuity som gör det möjligt att skicka filer, påbörjade dokument, samtal och sms mellan olika enheter.

Börja här, fortsätt där

Med funktionen “Handoff” kommer du kunna påbörja en uppgift på en enhet, för att sedan med enkel svepgest från låsskärmen i iOS flytta över hela dokumentet och innehållet till en Mac och fortsätta arbetet där. Detta kräver dock att appen i fråga som du jobbar i finns på den enhet du vill skicka till.

Detta gäller dock även saker som e-postmeddelanden; du kan påbörja ett meddelande i Mail-appen på iPhone, för att sedan med en gest skicka vidare det påbörjade meddelandet till en Mac eller iPad.

Macen blir som ett trådlöst headset

En Mac kommer också kunna fungera som ett trådlöst headset – det vill säga att om en iPhone är i närheten av din Mac så kan telefonsamtal routas vidare till din Mac. Det kommer även gå att initiera telefonsamtal från Macen, vilket är implementerat i hela systemet. Från såväl en webbsida i Safari som från telefonboken går det att ringa ett vanligt telefonsamtal.

instant_hotspot

Smidigare internetdelning

Då iOS 8 och OS X Yosemite känner av varandras närvaro kommer Macen nu automatiskt ge ett alternativ under Wifi-ikonen i menyraden att aktivera internetdelning från din iPhone-enhet.

[related]Mer från WWDC[/related][display-posts tag=”WWDC2014” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!