Övrigt

iOS 8 ger alternativ för att radera meddelanden

Ett problem som växt sig större och större i takt med att fler och fler flyttar med all sin data när nya enheter köps är att alla meddelanden – såväl iMessage, SMS och MMS – tar upp orimligt lagringsutrymme.

Idag går det heller inte att radera alla meddelanden på en och samma gång; användare tvingas radera en tråd i taget. Men iOS 8 kommer med en lösning.

Vi skrev tidigare i år om hur mycket dessa meddelandedatabaser faktiskt kan ta i anspråk gällande lagringsutrymme, och i kommentarerna framkom det att användare har upp till 9-10GB stora databaser med endast meddelanden.

[line][display-posts id=”75807″  image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”1″][line]

Dessa tar inte heller bara upp plats i enheternas minnen, utan även i iCloud. Många som får meddelande om att iCloud inte längre kan säkerhetskopiera på grund av platsbrist har antagligen väldigt stora meddelandedatabaser på sina enheter.

I iOS 8 kommer dock alla få möjlighet att radera gamla meddelanden automatiskt. Det går att välja att radera alla meddelanden som är äldre än 30 dagar eller ett år. Rimligtvis borde Apple ge oss ett par fler tidsintervaller när iOS 8 släpps i skarp version i höst.

Det går dock också att välja att alla meddelanden alltid ska sparas, vilket också är det förinställda alternativet.

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”iOS-8, iOS8” id=”” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!