Övrigt

iOS 7 gör det enkelt att ställa in Apple TV

Foto: Flickr (CC)

Du som någon gång köpt en ny Apple TV vet att det kan vara hyfsat mödosamt att knappa in router-lösenord, kontouppgifter till iTunes och inloggning till Hemmadelning via den medföljande fjärrkontrollen. Det går att ansluta en iOS-enhet via Remote-appen, och således använda tangentbordet på touchskärmen, men det kräver ändå först att Hemmadelning slås på i Apple TV:n.

Inom kort kan det dock bli betydligt enklare att komma igång med en helt ny eller återställd Apple TV.

Apple har i senaste betaversionen av iOS 7 lagt till möjligheten för en Apple TV att konfiguera sig själv genom att bara para den med en iOS-enhet. Lösenord till router och diverse kontouppgifter kommer då att kunna ställas in automatiskt om den iOS-enhet som används har sådana uppgifter.

Apple TV beta konfiguration

Processen är enligt skärmdumpen till höger oerhört enkel, och innefattar bara att Blutetooth ska sättas igång på den iOS-enhet som ska agera informationskälla, och att den vidrörs en gång på Apple TV:n som ska ställas in.

Huruvida själva vidrörandet är en viktig del i processen är oklart, förmodligen är det avståndet mellan de två enheterna som är avgörande. Apple ber dock användare i den senaste betaversionen att faktiskt få de två produkterna att faktiskt nudda varandra.

Denna bekväma funktion är dock inte tillgänglig för iPad 2 och iPhone 4 och tidigare, och antagligen på grund av att nyare enheter har senare Bluetooth-kretsar (4.0) med fler möjligheter.

Funktionen påminner helt klart för hur NFC-utrustade enheter enkel kan paras ihop med varandra genom att vidröras. Apple har länge nu valt att inte kliva in på NFC-marknaden och kanske är detta ett sätt för dem att visa varför.

Det ska kommas ihåg att detta är funktionalitet som finns i aktuella betaversioner, och när det gäller betaversioner kan funktionalitet både tillkomma och försvinna under testperiodens gång. Det är med andra ord inte alls säkert att denna smidiga lösning de facto finns i den skarpa versionen av iOS 7.

[source: http://appleinsider.com/articles/13/07/29/apple-tv-to-get-automatic-touch-to-configure-setup-via-bluetooth-40-ios-7 “Apple Insider”, https://twitter.com/BenedictEvans/statuses/361974666631454720 “@BenedictEvans (Twitter)”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!