Övrigt

iOS 7 är först ute med flera samtidiga nätverksanslutningar

En av nyheterna i iOS 7 som jobbar i bakgrunden men som ändå ger en bättre användarupplevelse är Multipath TCP. Tidigare har det varit så att om du varit uppkopplad mot ett trådlöst nätverk har internet-trafik gått genom detta och inget har gått via mobilnätet.

Det gjorde att om du befann dig i ett trådlöst nätverk som tappat kontakten med internet eller om du befunnit dig långt från din router och haft en svag signal så hade du i praktiken förlorat kontakten med internet helt och hållet. Med iOS 7 kommer din iPhone eller iPad istället behålla kopplingen med internet via mobilnätet samtidigt som ditt trådlösa nätverk används.

Tack vare detta så kommer du aldrig få en sämre datahastighet än ditt mobilnät erbjuder eftersom om kontakten via Wi-Fi blir för dålig finns en annan väg för trafiken att gå. Personligen så upplevde jag hur bra detta fungerar här om dagen när internet-anslutningen på jobbet gick ner, även om det trådlösa nätverket var uppe, och min iPhone fortsatte att ta emot mail och notifikationer.

Detta gäller alltså alla enheter med iOS 7 och inte något speciellt för iPhone 5s eller iPhone 5c. Läs gärna alla våra inlägg om iOS 7.

[source: http://9to5mac.com/2013/09/19/ios-7-becomes-first-commercial-software-to-support-multipath-tcp-allowing-simultaneous-wi-fi-and-cell-network-connections/ “9to5Mac”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!