Övrigt

iOS 6-användare tvingas uppgradera till iOS 7 för att få FaceTime att fungera

Senaste veckorna har Apples videosamtalsfunktion FaceTime slutat fungera med vissa enheter, framförallt enheter som inte uppgraderat vidare från iOS 6. Problemen började 16 april i år, och i ett supportdokument som Macrumors snappat upp förklaras det att felet beror på att ett certifikat i iOS löpte ut på det datumet, vilket i kombination med bugg i operativsystemet gjorde att FaceTime slutade fungera för vissa.

Alla som har enheter som är kompatibla med iOS 7 uppmanas att uppgradera till den senaste versionen. Det innebär att du som inte tagit steget över till iOS 7 av estetiska skäl nu tvingas göra det om du värdesätter FaceTime-funktionen.

Den fjärde generationen av iPod touch och iPhone 3GS, som inte är kompatibla med iOS 7, behöver uppdateras till iOS 6.1.6 för att FaceTime ska börja fungera igen. Med andra ord har Apple löst problemet i iOS 6, men valet att uppdatera till iOS 6.1.6 finns inte tillgängligt för enheter som är kompatibla med iOS 7.

Även iOS 7-användare klagade över liknande problem, men för dessa verkar problemen nu vara lösta (med hjälp av senaste iOS 7-versionen). Detsamma gäller äldre Macar med icke-aktuella versioner av OS X, som fick en uppdatering av FaceTime-appen via Mac App Store.

[via: http://www.macrumors.com/2014/04/24/ios-6-facetime-fix/ “Macrumors”]
[source: http://support.apple.com/kb/TS5419 “Apple”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!