Övrigt

iOS 5-liknande notifikationer till Growl

iOS5-notification

Om du är förtjust i nya banner-notifikationerna i iOS 5 kan du nu även ladda ned ett liknande notifikations-tema till Growl på din Mac. Tillägget är gratis och är enkelt att installera. Ladda bara ned denna denna zip-fil (direkt nedladdningslänk), packa upp den och dubbelklicka på filen som du packat upp. Nu får du en förfrågan om du vill gå in i Growls inställningar för att ändra och aktivera det nya temat.

Det finns två olika varianter av detta tema, ett mörkt och ett ljust. Båda finns i zip-filen och båda har en animation som liknar animationen i  iOS 5. En nackdel med är dock att det endast får plats en enda rad med text i dina notifikationer.

Sedan tidigare finns även ett annat tema till Growl som imiterar pop-up-bubblorna i iOS 5. Även denna är gratis och kan laddas ned härifrån. Om du är intresserad av att leta efter andra teman för Growl finns det en hel del snygga listade på Growls webbsida.

Om du aldrig hört talats om Growl förut kan vi kort nämna att det är ett program som andra program kan använda sig av för att visa meddelanden av olika slag; t.ex. när du får ett nytt mail i Sparrow får du ett meddelande om det med kort information om mailet; vem det kommer ifrån, ämnet samt de första raderna av själva e-postmeddelandet. Growl kan också, likt notiscenter i iOS 5, spara alla meddelanden du får när du inte är vid datorn för att snabbt få en överblick när du sedan sätter dig vid den igen.

Du läsa mer om programmet och ladda ned det från Mac App Store. Growl kostar 15kr och kräver OS X Lion.

Growl - The Growl Project

(via macstories)

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!