snabe-a-mail

by • 30 november, 2011 • NyheterComments (4)68

iOS 5.1 och dess upptäckter

Uppdatering: Fler upptäckter om mindre nyheter har gjorts.

En första beta-version av iOS 5.1 (med mängder av buggar) släpptes igår för att testas av alla utvecklare, och bara ett dygn senare har både en hel del intressanta upptäckter gjorts men också ett par minimala:

Snabel-a-tangenten har bytt färg från ljus till mörk.

snabe-a-mail


Inställning för iTunes Match över 3G

photo-11


Ny Geofence-symbol. Med begreppet geofence (översatt till geo-inhängnad?) menas när din enhet skapar olika geografiska positioner som ett område som triggar olika saker. Om du i appen Påminnelser t.ex. skapar en påminnelse som ska triggas när du anländer till ditt jobb så måste din iPhone veta när du kommer dit, och därför skapas en ”geofence” runt din arbetsplats adress (som du anger i kontaktboken). För de appar som använder den funktionen kommer det nu visas en ny positionerings-symbol i indikatorfältet.

ios5-1-geofence

Referenser till nya modeller av iPad, iPhone och Apple TV

I dagsläget finns tre olika modeller av iPad 2 på marknaden, och de har varsitt identifieringsnummer 2,1 , 2,2 och 2,3. ”2” står för att det är iPad 2, medan siffran efter kommatecknet beskriver om det är Wifi-modellen, 3G-modellen eller CDMA-modellen (utan simkorts-plats som körs på ett annat slags nät än GSM, kallat CDMA). Nu har även en ny dykt upp, nämligen ”2,4”, vilket kan tolkas som ännu en variant av den nuvarande iPad 2-modellen; kanske med stöd för både CDMA och GSM som nya iPhone 4S har.

screen-shot-2011-11-28-at-11-13-30-pm

För flera månader sedan har det hittats liknande referenser för nästa generations iPad, med beteckningarna 3,1 och 3,2. I iOS 5.1 finns även referenser till ”3,3”, vilket också förmodligen är en tredje variant av kommande iPad 3.

Det kanske mest intressanta är nog ändå referenserna till en ny iPhone-modell (5,1) som för första gången upptäckts. Dessutom en ny Apple TV-modell (3,1). Den senare har även fått ett kodnamn, ”J33”, vilket historiskt har indikerat att en produkt är relativt nära att släppas på marknaden. iPhone 4S fick t.ex. kodnamnet ”N94” strax innan sommaren 2011. Även kommande generationen av iPad har fått ett kodnamn, ”J2”.

iphone-5-references

Nu till den absolut viktigaste frågan, kommer nästa iPhone-modell heta iPhone 5 eller 6?

(via MacRumors, 9to5Mac, BGR och OS X Daily)


Liknande artiklar

 • Mm

  Snabel-a har väl alltid haft en egen tangent!?

 • Siavash Vatanijalal

  Helt rätt, och helt mitt fel! Det nya är att den har fått mörk färg istället ;P Har uppdaterat. Tack för rättelsen!

 • Tobias

  Det var riktigt riktigt snygg med en mörk knapp för just snabel-@. Bra jobbat Apple!

 • Siavash Vatanijalal

  Haha :) De var nog hetsiga och långt-in-på-natten-livliga diskussioner innan de bestämde sig för att ta det klivet.