Övrigt

Instagram inför direktmeddelanden till vänner

Instagram presenterade idag något som de kallar för Instagram Direct. Det handlar om att nu kan du skicka direktmeddelanden innehållandes foto och video till dina vänner. En ny ikon har dykt upp överst på startsidan där du ser de direktmeddelanden som skickats till dig. För att skicka direktmeddelanden väljer du att dela med Direct istället för Följare när du redigerat klart bilden eller filmen.

instagram_direct_dump

En bild eller video kan skickas till upp till 15 mottagare och endast till de du följer. Om du skickar till en person som inte följer dig kommer denna få upp en dialogruta för att acceptera och desamma gäller om du får en bild från en person du inte följer. Efter att en bild skickats kan du se vilka som sett bilden, vilka som klickat på Gilla och följa bildens kommentarer.

instagram_direct_dump2

Självklart är det här lätt att dra paralleller med Snapchat och likt den tjänsten är det lätt att skicka samma foto eller videoklipp till flera vänner samtidigt. Instagram låter dig dock till skillnad från Snapchat välja bilder och filmer från kamerarullen men du kan å andra sidan inte sätta någon tidsgräns på hur länge mottagaren kan se din bild. Bilder skickade via Instagram Direct kommer helt enkelt bli kvar hos mottagaren så länge denne vill.

Uppdaterat:
Du kan visserligen inte sätta någon tidsgräns som på Snapchat men om du skickat ett meddelande kan du efterhand gå in och radera det. Då raderas meddelandet automatiskt hos alla du skickat det till.

Instagram har växt till 150 miljoner användare världen över och anmärkningsvärt är att hälften av dessa använder tjänsten varje dag.

[source: http://blog.instagram.com/post/69789416311/instagram-direct “Instagram Blog”]

[related]Mer om Instagram[/related]
[display-posts id=”85093, 83505, 82256″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!