Övrigt

Instacast 3 till iPhone och iPad

instacast_3

Instacast 3 är här och kallar sig för nästa generations podcast-app och det är inte taget ur luften. Den nya versionen är universell till både iPhone, iPod touch och iPad men den kanske inte är någon stor revolutionerande händelse för podcast-lyssnandet.

Jag vill dock hävda att den är bäst efter att ha använt den några dagar även om konkurrenten Downcast är ett fullvärdigt alternativ. Apples egen app, Podcaster är helt ok om man bortser från gränssnittet, men lyssnar man mycket på podcasts är Instacast 3 en bra investering. Vad som också talar lite extra till Instacasts fördel är att en version för Mac också är på gång.

Borta är alltså de separata apparna och så ska även problemen med synkronisering vara. Instacast 3 använder en egen lösning som de förvillande nog har döpt till Cloud Sync men den använder inte iCloud vilket man lätt kan tro.

Huvudsaken är att synkroniseringen nu verkar fungera bra och har du använt tidigare versioner av Instacast går det fint att importera in dina prenumerationer i den nya versionen.

Ska man anmärka på något så tycker jag de utnyttjat utrymmet i iPad-versionen lite dåligt med knappar som kanske inte behöver vara gömda och Show Notes borde också kunna visas samtidigt vid uppspelning. Instacast kräver dessutom minst iOS 6.

Instacast 3 till iOS – 38 kronor

Instacast - The Next Gen Podcast App - Vemedio

Läs mer på Vemedio Blog:
Instacast 3.0 Available
More about our Cloud Sync

Läs också våra tidigare inlägg om Instacast.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!