Övrigt

Inofficiell Plex-klient på gång till Xbox One

När Microsoft under sin BUILD-konferens förra veckan förklarade att appar inom kort kommer att kunna bli “universala” var det många utvecklare som jublade. Att med lätthet anpassa en och samma app för Microsofts alla produkter – allt från Xbox One till Windows Phone – innebär dels fördelar för utvecklare, men framförallt också för användare.

Tack vare att Xbox One gått över till x86-plattformen blir detta möjligt, och nu framkommer det att en forumanvändare på Plex’ forum på eget bevåg sökt och fått beviljat ett medlemskap i Microsofts “ID@Xbox“-program (Independent Developers @ Xbox).

Tyson Edwards, som han heter, skriver att han tack vare det beviljade medlemskapet har börjat utveckla en Plex-klient till Microsofts nya konsol.

Det officiella Plex-teamet är i skrivande stund inte inblandade. Till Array.se säger svenske Plex-utvecklaren Tobias Hieta att det högsta hönset på Plex, “Elan”, bekräftar att det inte rör sig om en officiell Plex-app för Xbox One.

Vidare säger Hieta att Plex aldrig pratar öppet om nya och kommande produkter innan de lanserats.

ID@Xbox

Hur lång tid som kan tänkas gå innan Plex-appen för Xbox kan släppas är oklart. Koden har dock börjat skrivas och likaså har de första tidiga testerna gjorts. I en första version kommer det inte röra sig om någon universal app, då utvecklaren måste vänta på att Microsoft uppdaterar Xbox One med stöd för det först.

När det väl händer kommer denne utvecklare som alltså inte har något officiellt samröre med Plex-teamet att dels ha en ren Plex-klient för Xbox One, men även en universal app som också ska ha stöd för Microsofts kommande Kinect 2.0 som också kommer att fungera med Windows.

Du kan följa utvecklingen i denna forumtråd på Plex-forumet.

[via:http://thenextweb.com/apps/2014/04/05/plex-coming-xbox-one/?utm_source=social&utm_medium=feed&utm_campaign=profeed “The Next Web”]
[source:https://forums.plex.tv/index.php/topic/100177-xbox-one-app/page-2#entry620710 “Plex Forums”]

[related]Mer om Plex[/related][display-posts tag=”Plex” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!