Övrigt

Inget BankID för Linux

Under 2014 kommer BankID att byggas om och i samband med detta fasas Linux ut rapporterar ComputerSweden som varit i kontakt med Johan Eriksson, vd på Finansiell Id-teknik.

Efter 13 års löpande utveckling kommer nu en större, mer omfattande omstrukturering av BankID att göras, och då kommer alltså Linux att lämnas.

Av totalt cirka 7.3 miljoner BankID är endast drygt 5000 installerade på Linuxmaskiner vilket är för lite för att ekonomiskt kunna försvara vidareutveckling för plattformen.

Finansiell Id-teknik väljer istället att hänvisa Linux-användare till Mobilt BankID som finns tillgängligt på iOS 4.3 och senare, Android 2.1 och senare eller Windows Phone. På surfplattor med Android utan stöd för 3G krävs Android 2.2 eller senare.

Vi har varit i kontakt med linuxanvändare som använder BankID och dessa ser problem med att gå över till att enbart använda Mobilt BankID dels beroende på policies kring företagsägda mobiltelefoner. Enda alternativet blir att köpa en privat mobiltelefon enbart för att kunna använda Mobilt BankID på ett bra sätt.

Det öppna källkodsprojektet FriBID är ett linuxkompatibelt alternativ och har publicerat följande text på sin hemsida:

Kommer FriBID att fortsätta fungera efter BankIDs teknikskifte?
Planen är att anpassa FriBID till det nya systemet under 2014, men vi kan inte lova något.

[source:http://www.idg.se/2.1085/1.554720/bankid-for-linux-slopas “IDG”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!