Övrigt

Ingen AirDrop mellan iOS och OS X

Även om Apple aldrig gått ut och lovat att AirDrop skulle fungera mellan iOS 7 och OS X Mavericks så kändes det som en mycket logisk grej. Men nu sitter vi här med den slutgiltiga versionen av OS X 10.9 och ingen gemensam AirDrop så långt ögat kan nå.

Stort behov

Det är mycket synd, faktum är att det praktiska användandet för AirDrop kan ifrågasättas. Mellan Macarna dominerar Dropbox när det kommer till fildelning. Både mellan våra egna och mellan olika användare.

Mellan iOS-användare går det nästan alltid lika snabbt att skicka ett Meddelande. Dessutom har vi inte fått AirDrop att fungera så bra med inställningen att endast visas för de i vår adressbok och det är just den inställningen som känns tryggast.

Då kvarstår behovet av att snabbt kunna skicka filer mellan våra datorer och telefoner, något som Apple alltså inte har löst trots öppet mål.

Så fungerar AirDrop

AirDrop fungerar  olika på de båda systemen. I iOS hittar du funktionen när du delar exempelvis en bild. Där kan du sedan välja en iOS-enhet som är i närheten att skicka till. Mottagaren kan ställa in så att dennes iOS-enhet alltid skall visas för de som är i närheten eller endast för de som användaren har i sin adressbok. Alternativt stänga av helt.

Vad som går att dela är begränsat till vad apparna klarar att dela – det kan vara bilder, video, kontakter, en internetadress och så vidare.

I OS X måste båda användarna aktivt markera AirDrop som alltid finns i vänsterspalten i ditt finderfönster. I alla fall så länge du inte aktivt tagit bort det. Här går det att dela allt som finns på din dator.

AirDrop fungerar endast mellan två enheter som är nära varandra, de behöver inte vara uppkopplade på samma nätverk. Däremot kräver AirDrop hyfsat nya enheter och därför stöds det endast av iPhone 5 eller senare, iPad mini, iPad av fjärde generationen och iPod touch av femte generationen.

Läs också

[display-posts id=”78915″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!