Övrigt

I två år har Google jobbat på ett leveranssystem med drönare

Googles speciella avdelning ‘Google X’ har dragit bort skynket från ännu ett projekt. Project Wing ämnar att utveckla ett autonomt leveranssystem med hjälp av drönare.

Till skillnad från Amazon, som i vintras avslöjade att man jobbade på samma sak, ämnar inte Project Wing i första hand bli ett system för att leverera postorderpaket till privatpersoner. Istället vill man effektivisera arbetet med att transportera förnödenheter till nödställda i svåra situationer.

Projektets egenutvecklade drönare ska tillsammans med bakomliggande mjukvara kontinuerligt kunna köra skytteltrafik mellan exempelvis ett lager och dit varorna ska transporteras. Drönarna lyfter vertikalt och väl uppe i luften vrids de fyra eldrivna propellrarna framåt för att kunna nå högre hastigheter.

https://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo

Ett flertal sensorer, så som GPS, accelerometrar, gyroskop, kameror och radioantenner styrs av en liten dator som är integrerad under drönarens skal som har ett vingspann på drygt 1,5 meter.

Det som transporteras kan både tas upp och levereras utan att drönarna behöver landa. I nuläget väger prototypdrönaren 8,6 kilogram och kan transportera en last som maximalt väger 1,3 kilogram.

Enligt Google själva är systemet “åratal” från att kunna lanseras, men prototyperna som visas upp i klippet är fullt fungerande.

[source: https://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo “Google (YouTube)”, http://www.bbc.com/news/technology-28964260 “BBC”]

[related]Mer om Google X[/related][display-posts tag=”google-x” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!