Övrigt

I december avgörs vilka Samsung-telefoner som får säljstopp

apple-samsung_1343041656_640x640

Uppdatering: Sedan detta inlägg publicerades har det ursprungliga datumet för förhöret i september flyttats till 9 december i år. Kul för Samsung, då de flesta modeller är äldre vid det laget och förmodligen ersatta av nyare modeller. Inte lika kul för Apple som givetvis vill få säljstopp på modellerna så snart som möjligt.

Efter domen från juryn i fredags där en hel radda Samsung-telefoner ansågs inkräkta på ett flertal Apple-patent är nästa steg i processen att avgöra om några modeller ska föreläggas med säljstopp i USA, och i så fall vilka. En del av de modeller som enligt domen inkräktar på Apple-ägda patent har sedan länge slutat tillverkas och säljas, medan en del andra fortfarande säljs över hela landet.

Ett förhör i domstolen för detta ändamål har nu satts till 20 september 9 december, och Apple har till på onsdag på sig att lämna in sina krav. Senast två veckor efter att Apple delgivit sina krav måste Samsung ha skickat in sina ställningstaganden.

Detta är med största sannolikhet inte det sista vi kommer få höra om denna patenttvist då Samsung redan gått ut med att de kommer överklaga domen som tvingar dem att böta över $1 miljard.

KÄLLA: THE VERGE

Läs mer om Apple vs. Samsung:

Apple och Samsung kommenterar domen
Apple vann över Samsung
Slutgiltiga beviset på att Samsung kopierade Apple
Apple tvingas informera att Samsung inte plagierat iPad

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!