Övrigt

Hur du får din webbsida att visas som en ikon i Top Sites i Safari – likt iCloud

TopSites-preview

Förutom alla stora tjänster och funktioner iCloud kom med, finns även en lite mindre nyhet som iCloud “avslöjade”. Om du använder senaste Safari och testat att lägga in iCloud i dina Top Sites så har du förmodligen lagt märke till att iClouds ruta har en ikon, till skillnad från dina andra Top Sites som visar en skärmdump av hur siten såg ut senast du besökte den.

Bloggen nikf.org har luskat ut vad det är som gör att iCloud kan särskilja sig på Top Sites-sidan, och rent teoretiskt sett är det inte direkt någon raketforskning det rör sig om. Det som krävs är att lägga in en liten bit javascript på din sida och peka den till en url innehållandes det du vill att rutan för din site i Top Sites ska visa.

I praktiken, däremot, verkar det vara något i stil med raketforskning. Vi testade på alltommac.se men det ville inte riktigt fungera som vi tänkt oss, och långt ifrån hur iCloud.com fungerar. Ikonen byttes ut till den nya ibland, men inte alltid, och byttes sporadiskt tillbaka till att visa en skärmdump av vår webbsida igen. Varje gång vi gick till Top Sites tog det ca 5-10 sekunder innan vår logotyp dök upp, om den ens gjorde det. iClouds logga dyker upp innan man ens tänker tanken att man vill gå till Top Sites, så det verkar som att Apple hårdkodat in funktionen för just iCloud i långt nere i Safaris nervsystem (ja, vi hoppas på det, det skulle vara en ypperlig ursäkt till varför vi inte lyckas).

Om du lyckas få till det på din webbsida (damn you!), skriv gärna en kommentar och länka till sidan!

Javascriptet hittar ni på nikf.org (direktlänk).

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!