Övrigt

Höjd månadskostnad för Netflix att vänta

Netflix har redovisat årets första kvartal i siffror och överlag ser det väldigt ljust ut för den streamingtjänsten. Sifferfolket på Wall Street är nöjda då Netflix levererat över förväntningarna, och på börsen steg kursen ett ett par procent.

Under det gångna kvartalet anslöt sig fyra miljoner nya abonnenter varav knappt hälften är användare från utanför USA. Totalt har Netflix nu 48 miljoner abonnenter som under kvartalet omsatte över en miljard dollar. Knappt 13 miljoner av dessa består av internationella kunder, varav nästan en miljon här i Sverige.

Netflix rapporterar också att man fortfarande har 6,7 miljoner DVD-abonnenter – ett kundtyp som företaget förväntar sig fortsätta minska.

Höjd månadskostnad för alla nya kunder

I ett brev skrivet av VD:n Reed Hastings förklaras det för aktieägarna att företaget ämnar att höja abonnemangsavgiften. Höjningen kommer att vara mellan 1-2 dollar beroende på land och marknad. I svenska mått mätt bör det resultera i en höjning med 10-20 kronor, vilket skulle få Netflix’ månadskostnad att mer likna de svenska konkurrenternas abonnemangspriser.

Enligt Hastings kommer höjningen att träda i kraft detta kvartal men till en början enbart gälla nya kunder. Befintliga kunder kommer att behålla aktuell månadskostnad i en “generös tid framöver”. Netflix har sedan årets start höjt månadskostnaden på Irland, från 7 dollar till 8 dollar, och där fick alla befintliga kunder behålla den lägre kostnaden i två år.

Höjningarna världen över sägs behövas för att kunna erbjuda ett större utbud av filmer och serier samt fortsätta utveckla tjänsten rent tekniskt.

Netflix funderar även på ett tredje prispaket

Sedan tidigare är det även känt att Netflix har tankar på ett tredje abonnemangspaket, vid sidan av de nuvarande två. Idag kostar det 79kr per månad för att kunna se på två simultana visningar från olika enheter och 119kr per månad för en fördubbling av antalet simultana visningar.

Exakt vad det tredje prisalternativet skulle erbjuda är dock oklart. En tanke kan vara att det erbjuds ett prisalternativ där endast en enhet åt gången kan streama från tjänsten, och en annan tanke är att de Netflix bestämmer sig för att erbjuda ett SD- eller HD-alternativ, där bildkvaliteten är olika beroende på paket.

[source:http://files.shareholder.com/downloads/NFLX/3109310201x0x745654/fb5aaae0-b991-4e76-863c-3b859c8dece8/Q114%20Earnings%20Letter%204.21.14%20final.pdf “Netflix”]

[related]Mer om Netflix[/related][display-posts tag=”netflix” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!