Övrigt

Hjälp Siri med svåruttalade namn

Siri-kontakter-fonetiskt

Ett tips via OS X Daily till dig som använder Siri på din iOS-enheten och som har en del namn i telefonboken som är svåruttalade för henne. Genom att lägga till ett fonetiskt uttal för de namn som är svåra för Siri att uppfatta och läsa upp kan vi hjälpa Siri. Även om Siri hela tiden blir bättre och bättre finns det en hel del ord och namn – som exempelvis mitt eget – som Siri vanligtvis uttalar felaktigt.

Siri-kontakter-fonetiskt 2

För sådana kontakter kan du gå in i telefonboken välja “Ändra” och skrolla ned till “Lägg till fält”. Två av valen där är “Fonetiskt förnamn” och “Fonetiskt efternamn”. Fyll i de fälten på det sätt du vill att Siri uttalar namnet. Det är inte riktigt fonetisk skrift, med fonetiska tecken, utan du skriver snarare hur namnet ska ljudas med det vanliga alfabetet.

I samma stund du fyllt i denna nya information och trycker på “Klar” synkroniseras uppgifterna till iCloud och således också till din personliga Siri-databas. Nästa gång du ringer upp kontakten i fråga bör det gå lite lättare, på samma sätt som Siri bör läsa personens namn lite mer korrekt än innan.

Tyvärr är detta inget problem som kommer lösas automagiskt så fort Siri fått gå den SFI-kurs som hon förväntas gå inom kort. Dock bör de flesta svenska namn med svenskt uttal automatiskt bli mer lättuttalade för henne i samband med att svenskt språkstöd lanseras.

VIA: OS X DAILY

Läs också:

Siri på svenska är nu officiellt på gång

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!