Övrigt

Här öppnar Sverige första Apple Store

Täby centrum

Sveriges första Apple Store ser ut att hamna i Stockholmsförorten Täby. Detta var så sent som för en månad sedan bara ett vagt rykte och vi trodde att det rörde sig om en andra Stockholmsbutik då vi skrev om det.

Redan då rapporterade en läsare om ett mer konkret rykte och idag kan vi konstatera att Apple till och med listas hos hitta.se med en adress i just Täby Centrum.

Det är 99mac som uppmärksammat det hela och de skrev även för några veckor sedan om ett rykte som pekade åt det hållet och där nämner man också den 15 september som premiärdatum.

Enligt 99Mac kommer butiken att vara 650 kvadratmeter och hittas på andra våningen. Återförsäljaren Digital Inn har redan en butik idag och om detta stämmer så har vi svårt att inte se den som det första offret bland återförsäljarna i och med Apples intåg här i landet.

Vi kan alltså konstatera att Sveriges första Apple Store hamnar strax utanför Stockholm. Sedan tidigare är det klart att den andra öppnar i Malmö den 25 oktober i köpcentret Emporia som just nu byggs klart ute på den skånska slätten.

Att Apple öppnar utanför städerna kan tyckas konstigt men faktum är att den stora majoriteten av Apples vanliga egna butiker ligger i köpcentrum och handelsområden utanför stadskärnorna, helt i enlighet med den amerikanska bilkulturen som även vi anammat. Det är oftast endast de stora kända – flaggskeppsbutikerna – som hittar in till centrum. Men med tanke på expansionstakten som Apple har just nu ihop med de rykten som varit så är det ingen orealistiskt gissning att någonting är på gång även i Stockholms innestad.

Uppdaterat 2012-08-25

Som “Keng” mycket riktigt påpekar i kommentarerna här nedanför finns Apple AB även på Kungsgatan 49. Det är emellertid Apples svenska kontor och har legat där sedan cirka 7 år tillbaka.

Det skall dock tilläggas att det inte är Apple AB som driver butikerna utan Apple Retail Sweden AB som vi avslöjade redan förra året. Varför det står Apple AB på Täby-butiken är därför lite konstigt men samtidigt kan det bero på ett enkelt misstag eller något annat vi inte känner till – att överhuvudtaget ha numret listat redan får också ses som just ett misstag. Att svenska Apple skulle flytta sitt kontor till Täby Galleria får ses som mindre troligt.

Relaterade inlägg

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!