Övrigt

Handsfree med Bluetooth och FM-sändare

belkin Har du en bil med en stereo utan aux-ingång kan en FM-sändare vara enda alternativet att få in ljudet från din iPhone till bilens högtalare. Belkin har en produkt jag använder som är riktigt smidig som dessutom är helt trådlös till din iPhone och ger dig även en handsfree-mikrofon.

Enheten ansluts till din iPhone via Bluetooth och skickar sedan ljudet vidare till din stereo där du tar in ljudet genom radion. Enheten letar automatiskt upp en lämplig frekvens som är ledig från andra radiokanaler för att det ska bli fritt från störningar.

Den får ström genom att anslutas till utanget för cigarettändaren vilket gör att den startar när du slår på bilens tändning och då ansluts den också automatiskt din iPhone om du har Bluetooth aktiverat och har parat enheterna. Strömdelen har också en usb-utgång där du kan ansluta en laddkabel till din iPhone.

Detta gör att du inte behöver krångla med kablar när du sätter dig i bilen utan allt bara fungerar. Någon gång har jag fått gå in inställningar och aktiverat anslutningen igen men det händer inte ofta.

Det hela fungerar riktigt bra och ljudkvaliten är över förväntan så det fungerar bra med både musik och podcasts. För musik ska du inte förvänta dig Hi-Fi kvalite men det är det bästa av alla FM-sändare jag provat genom åren. Bilen jag använder det i är en Volkswagen Passat 2006 och där fungerar det som sagt riktigt bra men tidigare har jag provat den i en Volvo V70 XC och där var ljudkvalitén inte lika bra så det kan absolut variera från bil till bil.

Vad gäller handsfree-funktionen så är den ok men inte mer. Det beror också var du kan placera mikrofonen. Själva kontrollen som mikrofonen finns i sätts fast mot en magnet som klistras fast på lämpligt plats. Med kontrollen som har en knapp kan du starta uppspelning, pausa, byta låt men även aktivera Siri vilket kan vara smidigt.

På det hela taget fungerar det mycket smidigt. Jag använder knappt handsfree-funktionen utan användningen för mig är att jag lyssnar på podcasts i Downcast till och från jobbet. På morgonen är det bara att starta bilen och trycka på play i appen så har man ljudet i stereon. För mig är detta ett lösning som fungerar och kanske för dig också.

Produkten är köpt på Dustin.se men det finns säkert flera återförsäljare.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!