Övrigt

Gratis WiFi för svenska elever

Ett samarbete mellan SUNET  (Swedish University Computer Network) och identitetsfederationen Skolfederation har presenterats som ger svenska grund- och gymnasieskolor tillgång till det gemensamma trådlösa nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing).

Nätverket har tidigare funnits tillgängligt på högskolor och universitet på över 7000 platser runt hela världen och nu får alltså även de lägre åldrarna inom svensk utbildning tillgång till nätverket.

I Sverige finns det över 500 platser som har trådlösa nätverk anslutna till Eduroam. Vanligtvis är det universitet och högskolor men även andra offentliga platser är uppkopplade så som Arlanda och Centralstationen i Stockholm.

Skolfederation arbetar för att förenkla användningen av digitala tjänster och läromedel inom utbildningssektorn och är mycket nöjda att kunna erbjuda en trådlös nätverkstjänst som ger eleverna möjlighet att med samma inloggningsuppgifter logga in på trådlösa nätverk på alla anslutna lärosäten.

Varje skolhuvudman ges möjlighet att ansluta sig till Eduroam och samtliga kommunala skolor i Kungsbacka och Linköping är först.

Länkar

[via:http://feber.se/webb/art/297370/gratis_wifi_till_svenska_stude “Feber”]
[source:https://www.iis.se/press/pressmeddelanden/battre-wifi-mojligheter-for-fler-elever/ “IIS Pressmeddelande”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!