Övrigt

Google presenterar Inbox – en omfattande nystart för Gmail

Användare av Gmail kan se fram emot en omfattande och omhuldande uppdatering av gränssnitt, upplägg och tänk vad gäller e-posthantering i Googles e-posttjänst. ‘Inbox by Gmail’ bjuder inte bara på ett nytt gränssnitt, utan ger ny kraft till e-posthantering i form av bland annat nya algoritmer för automatisk sortering, inbyggt stöd för Google Now och en bättre prioritering av din e-post.

Kortfattat kan Inbox definieras som ett förutseende och smart To-Do-verktyg kombinerat med en e-postklient. Dina att-göra-uppgifter visas alltid högst upp, medan din e-post prioriteras och grupperas efter relevans och samhörighet. Du kan också skapa egna grupper och ange vilka e-postmeddelanden som automatiskt ska ingå i dem.

https://www.youtube.com/watch?v=bzNTjpUMOp4

Likt Mailbox går det också att “snooze:a” meddelanden till en annan dag, för att slippa se det i inkorgen och få fram det när du tror dig känna för att hantera det. Från Mailbox har Google också lånat svepgesterna för att snooze:a, arkivera och radera ett meddelande. Grupperade meddelanden går också att exempelvis radera i ett enda svep.

I övrigt finns en rad andra små användbara detaljer; som att Google automatiskt hämtar telefonnummer till en butik om du i en att-göra-uppgift skriver att du måste ringa butiken.

Inbox by Google – 3

En ny app för både iOS- och Android finns redan, likaså finns Inbox på webben. I skrivande stund är det dock inbjudningar som krävs för att få tillträde under denna testperiod. Appen går helt i linje i Androids nya formspråk och ska enligt de som testat flyta på riktigt bra.

Huruvida Google kommer att ersätta dagens tappning av Gmail helt och hållet med nya Inbox är oklart. Klart är dock att detta är en stor satsning från sökjättens sida, och att Inbox inte bara är en vidareutveckling av nuvarande Gmail – istället ska det ses som något helt nytt.

Googles Sundar Pichai förklarar:

When you start using Inbox, you’ll quickly see that it doesn’t feel the same as Gmail—and that’s the point. Gmail’s still there for you, but Inbox is something new. It’s a better way to get back to what matters, and we can’t wait to share it with you. 

Du kan läsa mer om Inbox och få en genomgång hos Google. Vill du delta under testperioden skickar du ett mail till Google och ber om en inbjudan.

Inbox by Google – 2

 

[source:http://googleblog.blogspot.se/2014/10/an-inbox-that-works-for-you.html “Google”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!