Övrigt

Google patenterar smartare skärmlås som kan starta appar

Vi smartphone-användare har blivit mer och mer säkerhetsmedvetna i takt med att vi förvarar mer och mer värdefull information i våra små enheter. Idag känns ett skärmlås som självklart för många, och för Android-användare är det vanligaste ett så kallat grafiskt skärmlås där man genom att rita ett mönster med fingret kan låsa upp en enhet.

Varje dag låser en genomsnittlig användare upp sin enhet upp emot 100 gånger för att sedan starta en app. Google har sett detta extra steg som ett problem och har nu i dagarna fått ett patent på ett nytt smart skärmlås godkänt i USA.

Genom att titta på vilka appar som används mest ska det gå att spara ett specifika skärmlåsmönster för varje app. När ett sparat mönster ritas på skärmlåset startas den förinställda appen automatiskt, likt bilderna från patentansökan du ser ovan.

Google kallar funktionen för “Alternative Unlocking Patterns”.

[via: http://www.engadget.com/2013/08/06/google-patent-launches-specific-apps-through-pattern-unlock/ “Engadget”]
[source: http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=7&p=1&f=G&l=50&d=PTXT&S1=(20130806.PD.+AND+Google.ASNM.)&OS=ISD/20130806+AND+AN/Google&RS=(ISD/20130806+AND+AN/Google) “USPTO”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!