Övrigt

Google Experience: Ny launcher i Android KitKat?

Även om KitKat blev version 4.4 istället för förväntade 5.0 ser det ut att bli en större uppdatering med många nya funktioner och prestandaförbättringar. Rykten går nu kring en ny launcher, en hemskärmsapp kallad Google Experience med många spännande funktioner.

Bilderna ovan är mockups som ska likna funktionerna hos Google Experience.

google_experience_1

Genom att leta igenom loggfiler har Android Police hittat referenser till ett paket kallat com.google.android.gel som pratar med /system/app/GoogleHome.apk. Paketet gel verkar vara Google Experience Launcher och att paketet pratar med GoogleHome.apk gör att Android Police tror att det handlar om en launcher. En launcher som förväntas släppas på Google Play Store i samband med lanseringen av Android 4.4 KitKat.

Android Police har även fått information om Experience Launchers funktioner, från källor de väljer att inte publicera.

Google Experience:s funktioner

  • Statusfältet samt fältet med funktionsknapparna är helt transparenta.
  • Google Sök och Now är djupt integrerade i hemskärmen och skärmen längst till vänster är helt dedikerad till dessa funktioner samt en knapp med möjlighet att snabbt skapa en påminnelse.
  • Antalet hemskärmar är inte längre begränsat till fem utan verkar kunna utökas till ett obegränsat antal. Hemskärmen längst till höger kommer alltid att vara tom och utökas automatiskt till en ny om du väljer att lägga en genväg där istället för att du som användare ska behöva lägga till hemskärmar manuellt.
  • Mappar på hemskärmar kan utökas med oändligt antal appar istället för 16 som tidigare var maximalt antal appar i en mapp.
  • Från appskärmen kunde vi tidigare lägga till widgets på hemskärmen. Detta ändras nu till att du håller ett långt tryck på hemskärmen där du får valet att lägga till widgets eller byta bakgrundsbild, precis som det var tidigare.
  • Nya bakgrundsbilder

 

[via:http://www.swedroid.se/android-sags-fa-helt-ny-hemskarmsapp-google-experience “Swedroid”]
[source:http://www.androidpolice.com/2013/10/12/rumor-googles-new-launcher-in-android-4-4-is-called-google-experience-here-are-some-things-we-are-expecting-to-see-in-it “Android Police”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!