Övrigt

God tillgång på nya iPad i Sverige – Nattöppet på många håll

ipad-3-många

Efter att det först verkade bli ganska ont om nya iPads i Sverige vilket ledde till att de flesta återförsäljare valde att ha ordinarie öppettider på fredag verkar det hela nu svängt 180 grader. Kort efter att Digital Inn via twitter gick ut med att deras butiker kommer ha ordinarie öppettider ändrade de sig och valde att ha nattöppet i ett flertal av deras butiker i Sverige. På frågan ifall det är Apple som ändrat sina riktlinjer i sista sekund svarar en representant från Digital Inn:

“jadu… jag kan inte ge något rakt svar på det, allt är lite mer luddigt i kanterna än så :)”

Som vanligt när det gäller Apple är återförsäljare med största sannolikhet förbjudna att dela med sig av någon mer konkret information. Vidare förklaras det också att det nu är helt upp till de enskilda butikerna att bestämma om de ska ta emot förhandsbokningar eller inte, samt att tillgången av iPads “ser bra ut”:

“Inte centralt,det är upp till varje butik att avgöra om de tar emot intresseanmälningar nu. Som svar på fråga 2; det ser bra ut.”

Via telefon insinuerar ett flertal återförsäljare att anledningen till att ett flertal Apple-återförsäljare gjort en helomvändning är just att tillgången av iPads nu bara några dagar innan lanseringen visade sig vara betydligt mer god än de tidigare fått indikationer på.

Kontentan av det hela är att det kan löna sig att ringa till olika Apple-återförsäljare och fråga om de tar emot förhandsbokningar, om du nu vill vara säker på att få tag på en så snart som möjligt. Även för dig som inte är lika otålig verkar utsikterna ljusa för att på fredagsmorgonen bara knalla in i en butik och lägga beslag på en ny iPad.

Enligt våra läsare verkar Mediamarkt i vissa butiker vara öppna för förhandsbokningar, likaså Expert. Skriv en rad här nedanför om du hittar någon specifik butik som har nattöppet eller tar emot förhandsboknignar så uppdaterar vi denna lista. Priserna på nya iPad har vi tidigare redan skrivit om.

De butiker som hittills bekräftat att de kommer ha nattöppet (fr.o.m kl 00:01):

Digital Inn

  • Drottninggatan, Örebro
  • Sveavägen 35, Stockholm
  • Sergels Torg, Stockholm

Kullander

  • Fridhemstorget 1, Malmö

Macoteket M-Zone:

  • Kungsgatan 31, Stockholm

Macforum

  • Nordstan, Göteborg (Öppnar klockan 07.00)

De butikskedjor som bekräftat att de inte kommer ha nattöppet:

  • Mediamarkt
  • Siba
  • Expert
  • Elgiganten

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!