Övrigt

Game satsar på retrospel

Zelda

Trots, eller kanske tack vare, de nya konsolerna blir retrospel allt mer popoulärt. Detta tar svenska spelkedjan Game fasta på och rullar ut möjligheten att sälja och köpa spel i alla deras butiker.

Man har tidigare haft en pilotverksamhet där man testat i fyra olika butiker och det har fallit ut väl. Enligt Games egna beräkningar finns det gamla spel och konsoler för 8,45 miljarder kronor hemma i de svenska hushållen.

Andra populära ställen där retrospel byter ägare är Tradera, Blocket och den stora Retrospelsmässan i Göteborg. Genom dessa tjänster får du antagligen mer betalt för dina spel men samtidigt är det rätt smidigt att bara gå in i en butik och få pengarna direkt. Just Retrospelsmässan har för övrigt blivit så populärt att arangörerna tvingades be om ursäkt för långa köer, detta trots att man dubblerat antalet kvadratmeter på mässan.

I en värld där vi går allt snabbare mot digital distribution lär denna typen av försäljning i kombination med fysiska produkter så som spelrelaterade kläder och maskotar vara räddningen för de fysiska spelbutikerna.

Läs mer hos Game.se.

KÄLLA: PRESSMEDDELANDE
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!