Övrigt

Fristående handkontroll för iPhone och iPad presenterad

Idag drog CES 2014 igång och vi väntas få se en del intressanta produkter presenteras och en av dessa var den första fristående handkontrollen för iOS.

De som tidigare presenterats från Moga och Logitech har haft en hållare för iPhone/iPod touch och innehållit extra batteri för din enhet. Fördelen som denna vid namn Stratus från Steelseries har är att den fungerar med både iPhone, iPod touch och iPad helt trådlöst.

https://www.youtube.com/watch?v=loUtgWRiYBY&feature=player_embedded

Dessutom kan du med fördel koppla din iOS-enhet via en HDMI-adapter för att kunna spela på din HDTV. Det fungerar så klart också via Airplay men det systemet innebär en liten fördröjning som du på så sätt kommer helt undan med HDMI-adaptern. Upp till fyra kontrollers kan vara anslutna samtidigt.

Kontrollen som är rätt liten, inte mycket större än en iPhone, kommer också med ett skyddande skal om du har med den i en väska eller liknande och som vid spelande placeras under kontrollen för ökat grepp. Själva kontrollen finns i både svart och vit version.

steelseries_stratus_white

steelseries_strata

Anslutningen sker via Bluetooth 2.1 och batteriet räcker för tio timmars spelande. Full laddning tar cirka två timmar och sker via den medföljande USB-laddaren. När den dyker upp i Sverige hamnar priset förmodligen på runt 869 kronor som sina konkurrenter.

Moga Ace Power [Apple Store]
Logitech Powershell [Apple Store]

Läs mer om Steelseries Stratus.

[source: http://toucharcade.com/2014/01/06/steelseries-stratus-ios-7-bluetooth-controller-review/ “TouchArcade”]

[related]Mer om handkontroller för iPhone[/related]
[display-posts id=”85019, 83939, 84040″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!