Övrigt

Firefox OS släpps i Tyskland och Spanien

firefox_os

I skuggan av iOS, Android och Windows Phone har Mozilla arbetat på ett operativsystem för mobila enheter under arbetsnamnet Boot to Gecko, som i juli 2012 fick namnet Firefox OS.

Mozilla är sedan tidigare mest kända för sin webbläsare Firefox som även finns tillgänglig i en mobil version för Android. Nu ska de ta upp kampen om mobila operativsystem.

Firefox OS har som mål att vara en lättdriven plattform för att fungera bra på budgetmodeller och vara enkel för mobiloperatörerna att modifiera efter sina behov.

Computerworld har fått klämma och känna på en ZTE Open som är först ut att levereras med Firefox OS. Se video nedan.

[youtube id=l_nTj_qqCVI]

För priset av 90 dollar kan du köpa olåst ZTE Open med en idag inte så imponerande hårdvaruspecifikation. Eller vad sägs om en processor på 1 GHz, 512 MB internminne och en 3,5-tumsskärm med upplösningen 480 x 320?

Telefonen kan beställas redan denna vecka hos operatörerna Deutche Telecom i Tyskland och Telefonica på den spanska marknaden. För närvarande finns inget bestämt datum för lansering i Sverige.

[via:http://www.idg.se/2.1085/1.515058/video–har-visas-firefox-os-upp-pa-mobilen?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+idg%2FJYvw+%28IDG.se%3A+IDG.se+-+Senaste+nytt%29 “IDG”]
[source:http://www.mozilla.org/en-US/firefox/os/ “Firefox OS”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!