Övrigt

Firefox 20 släppt med ny nedladdningsruta och förbättrad privat surfning

Firefox 20

Det var inte längesedan Firefox 19 släpptes, med bland annat en inbyggd PDF-visare, och redan är det dags för version 20. I denna uppdatering är det framförallt två nyheter som är värda att nämna. För det första finns nu möjligheten att aktivera privat surfning i en specifik flik istället för att som tidigare tvingas göra om hela Firefox-fönstret till en session med privat surfning.

Tidigare krävdes det att du öppnade ett nytt fönster för att kunna surfa privat, medan det nu alltså enkelt och smidigt går att aktivera funktionen i en flik i det fönster du redan har öppet. Varken Safari eller Chrome har denna funktionalitet ännu; Safari aktiverar privat surfning på alla öppna fönster inklusive dessa flikar, och Chrome kräver att ett nytt fönster öppnas med funktionen påslagen.

Firefox 20

En andra nyhet är att nedladdningshanteraren har fräschats upp rent grafiskt. Likt Safari finns nu en grå ikon med en nedåtpil som öppnar upp en svävande ruta som visar alla pågående och avslutade nedladdningar. Där kan du förutom att se nedladdningstatus också pausa, stoppa, återuppta samt öppna nedladdningar, precis som man förväntar sig.

För att uppdatera till Firefox 20 behöver du bara starta Firefox så meddelas du om uppdateringen. Det går också bra att ladda ned uppdateringen från Mozillas webbsida.

VIA: MACRUMORS
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!